7 Ocak 2012 Cumartesi
SÜTLÜ, KEREVİZLİ HAVUÇ ÇORBASI - Sütlü, Sebzeli Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 tane havuç, 2 tane kereviz, 2 tane patates, 2 su bardağı süt, 1 - 2 dal kereviz sapı, 3 dal taze soğan, 2 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 1 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ÜZERİ İÇİN ; Kıyılmış kereviz sapı veya yaprakları HAZIRLANIŞI : Kereviz, havuç ve patatesler soyulup yıkanarak, küp küp doğranır. Kereviz sapı, taze soğan ve sarımsaklar kıyılır. Sebzelerle birlikte tencereye alınır. Zeytinyağı veya tereyağı ile birlikte 1 - 2 dakika kavrulur. 5 su bardağı su ve tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra blenderden geçirilir. Tencereye alınarak, 2 su bardağı süt ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır. Üzerine, kıyılmış kereviz sap veya yaprakları ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** TEKERLEME : Mini mini birler. Çalışkan ikiler. Tembel üçler. Dayak yiyen dörtler. Misafir beşler. Altılar, altınlarımı çaldılar. Yediler, yemeğimi yediler. Sekizler, sekseğimi sildiler. Dokuzlar, doktor olup çıktılar. Onlar, bizi okutanlar. * Bir, iki, tombul Tekir. Camdan bakar. Başına takar. Hop, hop altın top. Bundan başka, o - yun - yok.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder