23 Ocak 2012 Pazartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - MISIRLI, NARLI AYRAN ÇORBASI - - Tahıllı, Yoğurtlu, Meyvalı, Otlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Ilık Çorba -
MALZEMELER : 1 su bardağı haşlanmış buğday, 2 su bardağı haşlanmış mısır, 2 su bardağı yağlı yoğurt veya 1 su bardağı süzme yoğurt, 5 - 6 su bardağı su, 1 çorba kaşığı sumak, az miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; 2 kase nar taneleri, taze nane HAZIRLANIŞI : Yoğurt veya süzme yoğurda, azar azar su ilave edilip, karıştırılarak, çorba kıvamı tutturulur. Bir çorba tenceresinin içine boşaltılır. ( boza kıvamından, biraz suluca ) İçine, haşlanmış buğday ile mısır ilave edilir ve kısık ateşte, sürekli karıştırılarak, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. ( yaklaşık 15 dakika ) Az tuz ve sumak ilave edilip, karıştırılır. Pişen çorba, büyük servis kasesine boşaltılır. Üzerine; Bol miktarda, nar taneleri ve ince kıyılmış taze nane serpiştirilir. Ilık servis yapılır. Afiyet olsun. * Yoğurt yağlı olduğu için, yağ kullanılmamıştır. İstenirse, az miktarda ( 1 çorba kaşığı ) zeytinyağı ilâve edilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder