30 Ocak 2012 Pazartesi

KARIŞTIRMA ÇORBASI - Sütlü, Unlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım litre süt, 2 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı  kırmızı toz biber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Tencereye, süt boşaltılır. Bir  kap içinde, 1 su bardağı su ile iyice ezilmiş un, tencereye ilave edilir. Tahta bir kaşık ile sürekli karıştırılarak, pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuz ilave edilerek, karıştırılır ve büyük servis kasesine boşaltılır. ÜZERİ İÇİN; Sos tavasına, tereyağı veya zeytinyağı koyularak, eritilir. İçine, kırmızı toz biber ilave edilerek, köpürtülür ve çorbanın üzerine, kaşık ile yayılarak, ilave edilir. Çorba sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.   * Kural olarak; Sütlü çorbalara tuz, çorba ateşten alındıktan sonra ilave edilir.                                                    
                                                                                                                                                                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder