26 Ocak 2012 Perşembe
NOHUTLU BALIK ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Deniz Ürünlü, Otlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 kg. beyaz etli balık filetosu, 3 dilim ekmek içi, 1 su bardağı nohut, 1 tane limon veya portakal, 1 çay bardağı zeytinyağı, 4 diş sarımsak, 2 tane sivri biber, 6 su bardağı su, 1 tane defne yaprağı, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz Kızartmak için; zeytinyağı HAZIRLANIŞI : Nohut, bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün, nohutların suyu süzülerek, tencereye koyulur. Üzerine; yıkanıp, çekirdekleri ve çekirdek yatağı çıkarılmış, doğranmış sivri biberler, 2 diş sarımsak, defne yaprağı ilave edilerek, üzerini 4 parmak kadar geçecek su ile orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan nohutların suyu süzülür ve nohutlar blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Fleto balıklar, yıkanır ve üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su ile haşlanır. Haşlama suyu, süzülür ve kullanılmak üzere bekletilir. Haşlanan balıklar, bir kap içerisinde, ekmek içi, 3 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuz ilavesiyle blenderden geçirilir. Bu karışımdan, küçük köfteler yapılır, unlanır ve zeytinyağında kızartılır. Tencereye, 6 su bardağına tamamlanmış, süzülmüş balık suyu ile blenderden geçirilerek, püre haline getirilen nohutlar koyulur. Orta hararetli ateşte karıştırılarak, bir taşım kaynatılır ve ateşten alınarak, çorba; büyük servis kasesine boşaltılır. Üzerine balık köfteleri ilave edilir. Kıyılmış maydanozlar, kalan zeytinyağı ve limon veya portakal suyu bir kapta çırpılır ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder