Sevgi ' nin Spesyal Çorbası - Ak Meyaneli Brokoli Çorbası - |
28 Ocak 2012 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - - AK MEYANELİ BROKOLİ ÇORBASI - - Ak Meyaneli, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 300 gr.brokoli, 1 tane havuç, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su ( tavuk suyu veya et suyu da olabilir ), yarım çay kaşığı karabiber, 1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, yarım limon, 4-5 dal dereotu, 2-3 dal maydanoz, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı sumak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı çam fıstığı HAZIRLANIŞI : Brokoli, küçük dallara ayrılarak, sirkeli bol su ile yıkanır. Tencerede, tuzlu su kaynatılır. Havuçun üzeri kazınır, yıkanır ve küp küp doğranır. Kaynayan suya, brokoliler, havuçlar ve karabiber ile limon suyu koyulup, kaynatılır. Sebzeler yumuşayınca, kevgir ile çıkartılarak, soğuk sudan geçirilir. Küçük bir tavada, orta hararetli ateşte, ince kıyılmış soğanlar ve sarımsaklar, yarım çorba kaşığı tereyağında, hafifçe pembeleştirilir. Ak meyaneyi hazırlamak için; Çorba tenceresinde, un ile yarım çorba kaşığı tereyağı hafifçe ve sürekli karıştırılarak, orta hararetli ateşte kavrulur. İçine süt ilave edilir ve sürekli karıştırılarak pişirilip kıvam aldırılır. İçine kavrulmuş soğanlarlı sarımsak karışımı ilave edilir. Brokoliler ince ince doğranarak, havuçlarla birlikte ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra 5 su bardağı sıcak su ( tavuk veya et suyu da olabilir ) ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılır. Çorba kıvam alınca, içine ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edilir. Karıştırılır ve ateşten alınır. Büyük servis kasesine boşaltılır. Üzerine, çam fıstıkları serpiştirilir. 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Sumak ekilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Daha önce de açıkladığım gibi; meyane hazırlarken, un az kavrulursa; ak meyane olur. Normal kavrulursa; normal meyane olur. Un çok kavrulursa; kara meyane olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder