4 Aralık 2011 Pazar

KARNABAHAR ÇORBASI - Tavuk Sulu, Sütlü, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 baş soğan, 3 diş sarımsak, yarım kg. karnabahar, 2 su bardağı süt, 3 su bardağı tavuk suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı,  bir tutam karabiber,  yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN;  4 - 5 tane taze soğan, 1 su bardağı ceviz içi, 1 çorba kaşığı zeytinyağı  HAZIRLANIŞI :  Tencereye, zeytinyağı koyularak, ısıtılır. İçine; kabukları soyulup, yıkandıktan sonra ufak ufak doğranmış bir baş soğan, ince ince çentilmiş sarımsaklar ilave edilerek, sürekli karıştırılarak, kavrulur. Karnabaharlar, temizlenir, yıkanarak suyu süzdürülür ve ince ince kıyılır. Tencereye koyularak, hep birlikte kavurmaya devam edilir. Süt ve tavuk suyu da tencereye ilave edilerek, orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca, ateşten alınarak, blenderden geçirilir. Bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Çorba tabaklarına paylaştırılarak, sıcak servis yapılır.  ÜZERİ İÇİN;  Sos tavasında, 1 çorba kaşığı zeytinyağı  ısıtılır. İnce kıyılmış, taze soğan ile dövülmüş ceviz içi, ilave edilerek, orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak, kavrulur ve çorba ile birlikte servise sunulur. Afiyet olsun.   * Dayımın kızı Sema ' nın tarifi. Teşekkürler Semacığım.    * TEKERLEME :  Soğan sarımsak, Otur kalk. Ocağını yak, Keyfine bak. Acar macar, Dolapları açar. Annesi gelince, Fırt diye kaçar. Ne dökersin?  Burma. Verdiğim süt pişti mi? Pişti. Gelin hanım içti mi? İçti. Kaç kaşık içti? Üç. Gelini ne ile verirsin? Davulla, zurnayla. Güm güm de güm güm. Güm güm de güm güm.   * MANİ :  Bahçede tahta. Biz gidiyoruz, Bu hafta. İneğimiz doğurdu. Adı olsun güzel Ayşa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder