16 Aralık 2011 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Yaz Mevsimi ' nin Sebzeleri ile KUSKUSLU YAZ ÇORBASI - - Sebzeli, Hamurlu, Yoğurtlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı haşlanmış taze barbunya, 1 su bardağı haşlanmış taze iç bakla, 1 su bardağı haşlanmış taze fasulye, 1 su bardağı kuskus, 1 su bardağı küp doğranmış domates, 1 tane közlenmiş patlıcan, 1 tane közlenmiş kırmızı salçalık biber, 1 tane limon, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 - 3 tane sivri biber ( acı veya tatlı ), 1 çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz  SERVİS İÇİN; Kişi başına 2 tane  marul yaprağı,  2 tane ince doğranmış salatalık, 1 kase semizotu, kişi başına 2 çorba kaşığı yoğurt  HAZIRLANIŞI :  Tencerede, zeytinyağı ısıtılır. İçine; ince doğranmış taze fasulyeler, taze iç baklalar, taze barbunya,ince doğranmış sivri biberler ilave edilerek, 1 - 2 dakika kavrulur. Küp doğranmış domatesler de koyulup karıştırılarak, 1 - 2 dakika daha kavrulur. Közlenip ayıklandıktan sonra çok ince şekilde doğranmış patlıcan ve kırmızı salçalık biberler ilave edilerek, sürekli karıştırılarak, 2 - 3 dakika daha  kavrulur. 6 su bardağı su ilave edilir. Su kaynayınca, kuskuslar ilave edilir. Yarım limon sıkılır. Karabiber koyulur. Orta hararetli ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Üzerine; ince doğranmış taze nane, ince kıyılmış dereotu ilave edilir, karıştırılarak, tencerenin kapağı kapalı olarak, dinlendirilir. Sıcaklığı geçince, çorba büyük servis kasesine boşaltılarak, buzdolabında en az 2 saat bekletilerek soğutulur. Servis yaparken; Çorba tabaklarına veya kaselerine önce marul yaprakları yerleştirilir. Üzerine ince kıyılmış salatalıklar ve semizotu yaprakları  serpiştirilir. Üzerine, soğutulan çorba koyulur ve soğuk  yoğurt ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.    *  '' Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. ''    Mustafa Kemal ATATÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder