1 Aralık 2011 Perşembe

MIRMIRIK ÇORBASI - Et Sulu, Bakliyatlı, Otlu, Sebzeli, Çorba - Adana Yöresi ' ne ait çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 
- Mırmırık Çorbası -
  MALZEMELER :  1 çay bardağı yeşil mercimek, 2 baş soğan, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane limonun suyu, kırmızı biber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN; 4 - 5 dal maydanoz, 2 - 3 dal taze nane  HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimek, bol su ile yıkanır ve et suyu ile birlikte haşlanır. Tencerede, orta hararetli ateşte,  tereyağı eritilir ve iri doğranmış soğan pembeleşinceye kadar, sürekli karıştırılarak, kavrulur. Salça ilave edilerek, 1 dakika kadar kavurmaya devam edilir. Et suyunda haşlanmış, yeşil mercimek de tencereye ilave edilir. Kırmızı biber, limon suyu ve yeterli miktarda tuz ilavesi ile 2 - 3 dakika kadar daha kaynatılarak, ateşten alınır. Afiyet olsun.                                          
- Mırmırık Çorbası -
- Mırmırık Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder