8 Aralık 2011 Perşembe

NOHUTLU KIŞ ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Et Sulu, Terbiyeli Çorba - ( 8 - 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  300 gr. ıspanak, 2 tane havuç, 2 tane patates, 5 çorba kaşığı zeytinyağı,  1 tane yumurta, 2 su bardağı yoğurt, 2 çorba kaşığı un, 4 su bardağı su, 4 su bardağı et suyu, 1 su bardağı haşlanmış  nohut,  yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Tüm sebzeler, ayıklanır, yıkanarak temizlenir ve nohut büyüklüğünde doğranır. Zeytinyağı, tencereye koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. İçine, havuçlar, patatesler ve ıspanaklar koyulur, tencerenin kapağı kapatılarak, 5 dakika kadar pişirilir. Et suyu, su ve tuz  ilave edilir. Nohut ilave edilir ve bir taşım kaynatılır. Yumurta, yoğurt, un ve tuz, 1 su bardağı su ile çırpılır. Çorbanın suyundan, bir kepçe alınıp, bu terbiyeye  ilave edilerek, karıştırılır ve bu şekilde, çorbanın kesilmemesi için, terbiyenin ılınması sağlanır. Yavaş yavaş çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli karıştırılır. Çorba bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder