11 Aralık 2011 Pazar

SEVGİNİN SPESYAL ÇORBASI - KUSKUSLU, SONBAHAR ÇORBASI - ( Kuru Bakliyatlı, Et Sulu, Kuskuslu ve Yoğurtlu Çorba ) ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı yeşil mercimek, 5 su bardağı et suyu, 1 su bardağı kuskus,  1 su bardağı yoğurt, 5 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı un, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN; 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber  HAZIRLANIŞI:  Yeşil mercimek, ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye koyulur. Üzerine, 3 su bardağı su koyularak, orta hararetli ateşte haşlanır. ( Haşlama suyu dökülmezse, çorba koyu renkli olur. Haşlama suyu dökülürse, çorbanın besleyici değeri azalır. ) Haşlama suyu dökülmez ve üzerine, 5 su bardağı et suyu ilave edilir. Kaynatılır. Kaynayınca, kuskuslar  ilave edilir. Sarımsakların kabukları soyulur, tahta havanda az tuz ilavesi ile dövülür. Üzerine, un ve yoğurt eklenerek, karıştırılır. Kuskuslar,  yumuşayıp kabarmaya başlayınca, hazırlanan sarımsaklı karışım, üzerine dökülerek, karıştırılır. Sık sık karıştırılarak, pişirilir. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır. Bir iki taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Çorba, büyük servis kasesine boşaltılır. Üzerine; Zeytinyağı, sumak ve kırmızı pul biber ateşte karıştırılıp kızartılır. Çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Afiyet olsun.  * Çorbada; '' Kuskus '' yerine, aynı ölçüde  '' Erişte '' de kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder