25 Aralık 2011 Pazar

MANTI ÇORBASI - Etli, Et Sulu, Hamurlu çorba - ( 8 - 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Mantı Çorbası -
   MALZEMELER :  1 baş soğan, 1 tane yumurta, 200 gr. kıyma, 2 kaşık sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 kaşık salça, 10 su bardağı et suyu veya su, 1 çay kaşığı karabiber veya kırmızı biber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Un, yumurta ve yeterince tuz ile sert bir hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Kıyma; doğranmış soğan, yeterince kırmızı biber veya karabiber ve tuz ile iyice yoğrulur. Dinlendirilen hamur ile, ince bir hamur açılır. Küçük karelere bölünür. İçine bir tutam hazırlanan kıymadan koyularak, ağzı bohça gibi kapatılır. Tencerede; et suyu veya su, yağ ve salça kaynatılır. Kaynadıktan sonra hamurlar içine atılır. Tuzu ayarlanarak, pişirilir. Mantılar pişince, tencere ateşten alınır ve 5 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak, mantı çorbası dinlendirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    ** TEKERLEME :  Birdir bir. İkidir iki. Olur tilki. Üçtür üç. Yapması güç. Dörttür dört. Kuş gibi öt. Beştir beş. Aldım bir eş. Altıdır altı. Yaptım kahvaltı. Yedim yedi. Evim sırtıma değdi. Sekizim sek, sek. Dokuzum durak. Onum orak. Biçmeyen olur e-be.   *  İncilerim döküldü.Toplayamadım. O küçük. Bu büyük. Sen o-yun-dan. Çık.                                                                                                                                                          
- Mantı Çorbası -
- Mantı Çorbası -
- Mantı Çorbası -
- Mantı çorbasının mantıları -

- Mantı Çorbası -
- Mantı Çorbası -
                                                                           
- Mantı Çorbası -
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder