8 Aralık 2011 Perşembe

UVAT BALIK ÇORBASI - Rusya - - Sebzeli, Balıklı Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 kg. balık ( temizlenmiş ), 9 su bardağı su, 2 tane  büyük baş soğan ( temizlenip, halka halka doğranmış ), 1 tane büyük havuç ( kazınıp, doğranmış ), 1 tane şalgam ( kabuğu soyulup, doğranmış ), 8 tane,  top karabiber ( tülbente sarılmış ), 2 tane limon ( 4 ' e bölünüp, çekirdekleri çıkarılmış ), 1 tatlı kaşığı tuz  BAHARAT TORBASI ;  5 - 6 sap maydanoz, 1 çay kaşığı kekik, 1 tane defne yaprağı  HAZIRLANIŞI : Balıklar ve su tencereye koyulur, soğan, havuç, baharat torbası, şalgam, tane karabiberler, limon ve tuz da ilave edilerek, harlı ateşte kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılır.Tencerenin kapağı kapatılır. Balıklar, kısık ateşte, pişinceye kadar kaynatılır. Pişince, delikli bir kepçe ile tenceredeki balık çıkartılır.Derileri, başları, kuyrukları ve kılçıkları çıkarılıp atılarak, balıklar ayıklanır. Balık etleri tekrar çorba  tenceresine  koyulur ve tencerenin kapağı kapatılarak, 15 - 20 dakika kadar pişirildikten sonra çorba tenceresi  ateşten alınır. Baharat torbası, tane karabiberler ve limonlar, tencereden çıkartılarak, atılır. Çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * Uvat Çorbası, her cins balıktan hazırlanabilir. Tek cins balık yerine, çeşitli cinslerde balıklar, bir arada  kullanılarak da hazırlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder