8 Aralık 2011 Perşembe

ROMAN ÇORBASI - Et sulu, Et Köfteli, Unlu, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 tane iri havuç, 1 tane patates, 1 çay bardağı konserve bezelye, 3 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, yarım tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı su, 6 su bardağı et suyu, 2 su bardağı su  KÖFTESİ İÇİN; 200 gr. kıyma, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 baş küçük soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN;  5 - 6 dal dereotu  HAZIRLANIŞI :  Önce köfte hazırlanır. Köfte  malzemeleri  yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak, avuç içinde yuvarlanır. İçine un serpilmiş tepsiye dizilir. Tepsi sallanarak, köfteler unlanır. Köfteler, elektrik ızgarasında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Tencereye, 2 su bardağı su koyulur. Bir tutam tuz eklenir. Su kaynayınca, üzeri kazınıp yıkandıktan sonra tavla zarı şeklinde doğranmış, havuçlar ilave edilir. 5 dakika sonra kabukları soyulup yıkandıktan sonra yine tavla zarı şeklinde doğranmış patatesler ilave edilir. 10 dakika kaynatıldıktan sonra tencere, ateşten alınır. Konserve bezelye ilave edilir. Başka bir tencereye, tereyağı ile un koyulur. Sürekli karıştırılarak, un pembeleştirilir. Üzerine, oda sıcaklığında  et suyu ilave  edilir ve sürekli karıştırılır. Hazırlanan köfteler ve suyu ile birlikte, haşlanmış sebzeler ilave edilir. Hafif kısık ateşte, 10 dakika karıştırılarak pişirilir ve ateşten alınır. Üzerine, ince kıyılmış dereotu serpiştirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    *  Roman Çorbası ' nın köfteleri, haşlanarak veya kızartılarak da pişirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder