1 Ekim 2012 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ROKALI, TAZE SOĞANLI, MISIR UNLU PALAMUT BALIĞI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  6 tane taze soğan, 1 demet roka, 2 çorba kaşığı mısır unu ( çorba için ), 2 çorba kaşığı mısır unu ( palamut balığını kızartırken bulamak için ), 2 çorba kaşığı mısır yağı, 6 su bardağı içme suyu, 1 tane palamut balığı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 yaprak adaçayı, 2 diş sarımsak, 2 dal maydanoz, 2 dal dereotu, 1 tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, 1 tutam tarçın, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı beyaz şarap   HAZIRLANIŞI : Taze soğanlar, roka yaprakları, sarımsaklar, maydanozlar ve dereotları ayıklanır. İyice yıkanır, kurulanır ve ince ince doğranır. Çorba tenceresine, mısır yağı ile tereyağı koyulup, orta hararetli ateşte ısıtılır. Mısır unu, karabiber, adaçayı yaprakları ve bir tutam tuz  ilave edilip, sürekli karıştırılarak 5-6 dakika kadar kavrulur. Doğranmış, taze soğanlar, roka yaprakları, sarımsaklar, maydanozlar ile dereotları ilave edilir. Sürekli karıştırılarak, 5-6 dakika daha kavrulur. İçme suyu ilave edilir ve karıştırılıp, kaynamaya bırakılır. Çorba kıvam alıncaya kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Tuz ilavesi ile tuzu ayarlanır. Adaçayı yaprakları çorbanın içinden çıkarılır. Çorba tenceresinin kapağı kapatılır. Palamut balığı ayıklanır. Dilinlenir. Yıkanır ve mısır ununa bulanarak, mısır yağında kızartılır. Ilınınca, kılçıkları ayıklanır ve lokmalık parçalara ayrılarak, tabağa koyulur. Bir kısmı pişirilen çorbaya ilave edilir. Diğer kısmı ise, tabak içinde sofraya götürülür. Çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Sofradaki kişiler isterlerse, tabaklarındaki çorbaya, sofrada tabak içinde bulunan, kızartılmış lokmalık palamut balığı parçalarından, ilave edebilirler. Çorbalığa boşaltılan çorbanın üzeri istenirse; süt ile beyaz şarap çırpılarak hazırlanan köpük ile de süslenebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder