6 Aralık 2012 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI - Kürt Çorbası - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Arpa şehriyeli yeşil mercimek çorbası -
   MALZEMELER :  Yarım çay bardağı arpa şehriye, yarım su bardağı yeşil mercimek, yarım su bardağı galeta unu veya öğütülmüş bayat ekmek, 1 çorba kaşığı salça, 6 su bardağı et suyu veya su, çay kaşığının ucu ile karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı tereyağı    HAZIRLANIŞI : Yeşil mercimek ayıklanır, yıkanır, suyu süzülerek, çorba tenceresine koyulur. Karabiber, tuz, kırmızı pul biber ilave edilir. Üzerine, et suyu veya su boşaltılır. Kaynamaya bırakılır. Pişerken, üzerinde biriken köpükler, kevgir ile toplanarak atılır. Mercimekler yumuşamaya başlayınca, galeta unu veya öğütülmüş bayat ekmek ile bir kaşık su ile karıştırılarak ezilmiş salça ilave edilir ve karıştırılır. Arpa şehriyeler koyulur. Arpa şehriyelerin pişmesine yakın, tavada tereyağı köpürtülür ve çorbanın üzerine dökülür. Bir taşım kaynatıldıktan sonra çorba, ateşten alınır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                              
- Arpa şehriyeli yeşil mercimek çorbası -
- Arpa şehriyeli yeşil mercimek çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder