3 Aralık 2012 Pazartesi

FRENK ARPALI KAFKAS ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 kase beyaz lahana, 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane büyük boy pancar, 1 tane kereviz, 1 tane havuç, 1 çay bardağı süt, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Kereviz, pancar ve havuç  iyice yıkanır. Kereviz ile pancarın kabukları soyulur. Havucun üzeri bıçak ile kazınıp, tekrar yıkanır ve kurulanır. Hepsi, ayrı ayrı 3 mm. kalınlığında kesilir. Sonra minik küpler halinde doğranır. Lahana yıkanır ve fındık büyüklüğünde koparılarak, hazırlanan kereviz ile pancarlara ilave edilir. Frenk arpası, sütlü ve  tuzlu suda haşlanır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanır ve küçük küpler halinde doğranır. Tencerede, tereyağı eritilir. Doğranmış kuru soğanlar ilave edilir ve karıştırılarak, 2-3 dakika kadar kavrulur. Doğranmış sebzeler de ilave edilerek, 4-5 dakika daha birlikte kavrulur. Haşlanmış  frenk arpası ve et suyu ilave edilir. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateş kısılır ve sebzeler yumuşayıp, çorba kıvam alınca, tuz ilave edilerek, tuzu ayarlanır, karıştırılır ve ateşten alınarak, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder