3 Aralık 2012 Pazartesi

BEYAZ ÇORBA ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Beyaz Çorba -
  MALZEMELER :  1 tane kuru soğan,  4 sap pırasa ( beyaz kısımları ), 2 tane büyük patates, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı süt, çay kaşığının ucu ile karabiber, yeterli miktarda tuz    HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Çentilmiş kuru soğanlar ilave edilir ve karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Pırasaların beyaz kısımları alınır, üstten bir kabuğu soyulup atılır. İyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır ve kavrulan soğanlara ilave edilir. Patatesler yıkanır, kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranarak, tencereye ilave edilir ve hep birlikte kavrulmaya devam edilir. Kavrulunca, süt ilave edilerek, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Pırasalar yumuşayıp pişince, tuz ilave edilerek, tuzu ayarlanır ve bir taşım daha kaynatılarak, sofraya götürülüp, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                          
- Beyaz Çorba -
- Beyaz Çorba -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder