21 Aralık 2012 Cuma

SÜTLÜ BRÜKSEL LAHANASI ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

MALZEMELER :  20 tane küçük boy  Brüksel lahanası ( diri kıvamda haşlanmış ), 2 dal taze soğan ( ince doğranmış ), 2 tane büyük boy domates ( kabuk ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra rendelenmiş veya blenderden geçirilerek, püre haline getirilmiş ), 3 su bardağı süt, 2 su bardağı soğuk içme suyu, 1 çorba kaşığı pirinç ( süt ile birlikte diri kıvamda haşlanmış ), 1 çorba kaşığı gül suyu, 1 parça dövülmüş damla sakızı veya vanilya ya da limon veya portakal kabuğu rendesi    ÜZERİ İÇİN ; Bir kase buz    HAZIRLANIŞI : Brüksel lahanaları ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra 4 veya 2 eşit parçaya bölünür ( enine veya boyuna ). Çukur bir cam kaseye koyulur. Taze soğanlar ayıklanır, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranarak, aynı kaseye ilave edilir. Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra çekirdek ve kabukları soyularak, rendenin iri tarafı ile  rendelenir veya blenderden geçirilir. Kaseye ilave edilir. Aynı kaseye, soğuk süt ile içme suyu boşaltılır. Damla sakızı, tunç havanda dövülerek, kaseye ilave edilir. Vanilya, gül suyu, limon veya portakal kabuğu rendesi ile sütle birlikte haşlanmış pirinç ilave edilir. Kasedeki malzemeler, tahta bir kaşık ile yavaşça karıştırılır. Buzdolabında en az 2 saat bekletilip soğutularak, buz parçalarının bulunduğu kase eşliğinde sofraya götürülür ve soğuk servis yapılır. İsteyenler, çorba kaselerine veya bardaklarına buz ilave ederek, içerler.   Afiyet olsun.   

1 yorum: