3 Aralık 2012 Pazartesi

CEVZ -İ BEVVALI KAFKAS ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 4 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu, 4 tane yumurta, 6 su bardağı et suyu, bir tutam cevz - i bevva, çay kaşığının ucu ile karabiber, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Yumurtalar, derince bir kaba kırılarak, koyulur. Çırpma teli ile iyice çırpılır. Rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir, kurutulmuş ekmek tozu serpilir. Cevz - i bevva da serpilerek, çırpmaya devam edilir. Çorba tenceresine, et suyunu koyarak, kaynat. Kaynayan et suyundan birkaç çorba kaşığı alınarak, yumurtalı karışıma ilave edilir ve karıştırılır. Ateş kısılır. Yumurtalı karışım, çorba tenceresindeki et suyuna yavaşça dökülürken çorba, sürekli olarak karıştırılır. Hazırlanan çorba, bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Karabiber ve tuz ilave edilir. Karıştırılır ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder