3 Aralık 2012 Pazartesi

KAFKAS ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane büyük boy kuru soğan, 1 kase doğranmış lahana, 4 tane pancar, 1 tane kereviz, 1 tane havuç, 1,5 çorba kaşığı tereyağı, 8 su bardağı et suyu veya su, 2 çorba kaşığı arpa şehriye, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  6-7 dal ince kıyılmış maydanoz    HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur. Küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine, tereyağı koyularak, eritilir. Doğranmış soğanlar ile bir tutam tuz ilave edilerek karıştırılır. Soğanlar, pembeleşmeye yakın kavrulur. Üzerine, yıkandıktan sonra kıyılmış lahana yaprakları, kabukları soyulup yıkandıktan sonra küçük küpler halinde doğranmış, pancar ile kerevizler eklenir ve karıştırılır. Havucun üzeri kazınır, yıkanır ve küçük küpler halinde doğranarak, tencereye ilave edilir. Hep birlikte karıştırarak, 3 dakika kadar kavrulur. Et suyu veya su koyulur. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca ateş kısılır. Arpa şehriye ilave edilir. Sebzeler ile arpa şehriyeler, yumuşayıp pişince çorba, ateşten alınır. Tuz ilavesi ile tuzu ayarlanıp, karıştırılır. Üzerine; yıkandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz serpiştirilerek, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.       * Bu çorba; yumurta ve süt karıştırılarak yapılan terbiye ilavesi ile '' Terbiyeli Kafkas Çorbası '' olarak da hazırlanabilir.      *  Kafkas Çorbası ' na haşlanmış buğday da ilave edilebilir.     *  Kafkas Çorbası ' na ilave edilecek sebzeler, küçük küpler halinde doğranabildiği gibi kibrit çöpü gibi ince ve uzun şekilde de doğranabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder