5 Aralık 2012 Çarşamba

SEVGİNİN SPESYAL ÇORBASI - ÇUBUK TARÇINLI, TAVUK SULU HAVUÇ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  2 tane havuç, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 tane çubuk tarçın, 1 tane limon, 2 çorba kaşığı kepekli tam buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda tuz    ÇORBA EŞLİĞİNDEKİ GARNİTÜR İÇİN MALZEMELER ;  1 tane büyük boy havuç, yarım limonun taze sıkılmış suyu, 8 tane roka yaprağı   HAZIRLANIŞI : 2 tane havucun üzeri kazınır. Yıkandıktan ve kurulandıktan sonra önce ince uzun şeritler halinde doğranır. Sonra ince uzun şeritler halinde doğranan havuçlar, yan yana getirilerek küçük küçük doğranır. 1 tane limonun sıkıldığı suda bekletilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Kepekli tam buğday unu ile çubuk tarçın ilave edilir ve tahta kaşık ile  karıştırılarak, 2-3 dakika kavrulur. Doğranmış havuçlar ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur ve üzerine, tavuk suyu boşaltılır. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra çubuk tarçın, tencereden çıkartılır. Tuz ilave edilir. Ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar ve çorba kıvam alıncaya kadar pişirilip, ( yaklaşık 15- 20 dakika ) ateşten alınır. Beraberinde sofraya götürmek için; büyük havucun üzeri kazınır, yıkanıp kurulandıktan sonra ince uzun şeritler halinde doğranır. Garnitür tabağına koyulur. Roka yaprakları, iyice yıkanıp kurulandıktan sonra garnitür tabağındaki havuçların yanına yerleştirilir. Üzerlerine, taze sıkılmış limon suyu ilave edilir. Hazırlanan çorba, porselen veya cam çorbalığa boşaltılarak, garnitür tabağı ile birlikte sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder