6 Nisan 2014 Pazar

ADANA ÇORBASI - ADANA MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  200 gr. kıyma, 1 kâse nohut, 8 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı sirke, 2 tatlı kaşığı kekik, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Nohut bol su ile yıkanır ve bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün, kendi suyunda yumuşayıncaya kadar haşlanır ve kevgire boşaltılarak, suyu süzdürülür. Kıyma, karabiber ve tuz ile yoğrulup, küçük top köfteler yapılır. Et suyu kaynatılır. Salça ile tuz ilave edilir. Haşlanmış nohutlar ilave edilip, 5 dakika pişirildikten sonra hazırlanan köfteler ilave edilir. Üzerinde oluşan köpükler ara sıra kevgir ile toplanıp atılarak, 20 dakika kaynatılır. Kekik ve sirke ilave edilip, karıştırıldıktan sonra ateşten alınan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.         *  Tarif, Adana ' lı bir teyzeden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder