27 Nisan 2014 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI BEYAZ PEYNİRLİ VE ZEYTİNLİ BAYAT EKMEK TOPLARI ( 4 kişilik )

     * MALZEMELER :  250 gr. beyaz peynir, 2 dilim bayat ekmek içi, 1 çay bardağı çekirdeksiz siyah zeytin, 2 tane yumurta, 1 çay bardağı galeta unu, 4 dal maydanoz, 3 dal dereotu, yeterli miktarda karabiber ve tuz   KIZARTMAK İÇİN ;  Yeterli miktarda zeytinyağı veya ayçiçek yağı   HAZIRLANIŞI :  Cam yoğurma kabına beyaz peynir koyularak, ufalanır. Bayat ekmek içleri su ile ıslatıldıktan sonra suyu sıkılır ve yoğurma kabındaki ufalanmış beyaz peynirin üzerine ufalanır. Yumurtalar kırılır. Maydanoz ve dereotu bol su ile yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılarak, yoğurma kabına ilave edilir. Çekirdeksiz siyah zeytinler ince ince kıyılarak, ilave edilir. Karabiber ile tuz koyulur ve iyice yoğrulur. Yeterli miktarda galeta unu ilavesi ile toparlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Avuç içinde yuvarlanır. Galeta unu serpilmiş tepsiye dizilir. Tepsi ara sıra sallanarak, hazırlanan peynirli topların, galeta ununa bulanması sağlanır. Çukur bir kızartma kabına, yeterli miktarda zeytinyağı veya ayçiçek yağı koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır ve kızınca, içine hazırlanan peynirli toplar atılır. Kızartma maşası yardımı ile döndürülerek, her tarafı kızartılır. Kızaranlar kızartma kabından alınarak, kâğıt peçete serilmiş tabağa koyularak, fazla yağları emdirilir. Servis kabına yerleştirilerek, hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülür. Sıcak veya ılık servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder