8 Nisan 2014 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI EKMEĞİ - BİSKÜVİ EKMEK - ( 12 adet ) - Ilık veya Soğuk Servis -

     * MALZEMELER :  3 su bardağı un, 1 çay bardağı yoğurt, 4 çorba kaşığı tereyağı ( oda ısısında ), yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çay kaşığı kabartma tozu ( 1 küçük paket ), 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Fırın, 180 C derecede ısıtılır. Cam yoğurma kabına, un elenir. kabartma tozu, karbonat, toz şeker ve tuz ilave edilerek, karıştırılır. Ortası, havuz şeklinde açılır. Bu havuza; yoğurt, tereyağı ve zeytinyağı koyularak, havuzdaki malzemeler karıştırılır. Havuzun çevresindeki unlar, yavaş yavaş havuza doğru çekilerek, hamur oluşturulur. Oluşturulan hamur, iyice yoğrulduktan sonra hafifçe un serpiştirilmiş hamur tahtasında, ince uzun bir rulo haline getirilir. Unlanmış bıçak ile 2 parmak genişliğinde kesilir. Yağlı kâgıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Bazılarının üzerine, birer çay kaşığı un serpiştirilebilir. Önceden 180 C derecede ısıtılan fırında, ara sıra kontrol edilerek, rengi hafifçe dönünceye kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Pişen bisküvi ekmekleri, ılık veya sıcak olarak, çorba yanında servis edilmeye hazırdır.   Afiyet olsun.            * Bisküvi ekmek, genellikle soğuk ve tatlı ( meyve ilaveli ) çorbalar için idealdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder