27 Nisan 2014 Pazar

MIRMİRİK ÇORBASI - ADANA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 su bardağı mırmirik ( yeşil mercimek ), 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 limonun suyu, yeterli miktarda kırmızı biber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimek, bol su ile iyice yıkanır ve suyu süzülerek, çorba tenceresine koyulur. Üzerine, et suyu boşaltılır. Orta hararetli ateşte, pişmeye bırakılır. Diğer tarafta; Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranarak, tavaya koyulur. Tereyağı ile salça ilave edilir. Orta hararetli ateşte karıştırılarak, kavrulur. Çorba tenceresine ilave edilir. Limon suyu ile tuz koyulup, karıştırılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Kırmızı biber serpilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder