27 Nisan 2014 Pazar

EDİRNE, SİVAS, BOLU VE ADANA MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER

  EDİRNE MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER :  4 çorba kaşığı tarhana, 1 çorba kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz, 1 kâse kızartılmış ekmek ( kruton )     SİVAS MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER :  1,5 su bardağı tarhana, 1 su bardağı kara nohut, yarım kg. kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı et suyu, yarım kg. çelem ( beyaz lahana ), yarım kg. ıspanak, 1 çorba kaşığı kuru nane, tuz      BOLU MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER :  150 gr. köy tarhanası, 1 su bardağı et suyu veya su ( tarhanayı ıslatmak için ) 2 lt. et suyu veya su, 100 gr. yağsız kıyma, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane büyük boy domates, 1 çorba kaşığı kuru nane, tuz       ADANA MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER :  1 su bardağı köy tarhanası, 1 lt. et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 250 gr. yağsız koyun kıyması, 1 tane rendelenmiş domates, tuz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder