24 Nisan 2014 Perşembe

BORCH ÇORBASI - RUS MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane büyük boy kuru soğan, 2 parça incik veya yağsız kuşbaşı et, 2 tane kırmızı pancar, 2 tane havuç, 1 tane kapya biber, çeyrek beyaz lahana ( damarlı - sert kısmından ), 1 çorba kaşığı sirke, 2 tane domates, 2-3 tane kereviz sapı, 1 çorba kaşığı salça, 2 tane defne yaprağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı toz karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yeterli miktarda kaya tuzu   HAZIRLANIŞI :  Et yıkanır. Büyük bir tencereye koyulur. Defne yaprakları ilave edilir ve orta hararetli ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etin yumuşamasına yakın, tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Küp küp doğranmış kuru soğan, karabiber ve tuz koyularak, kavrulur. Rendelenmiş havuçlar eklenir. Eller zeytinyağı ile yağlanır ( kırmızı pancarın elleri boyamaması için ). Kırmızı pancarlar rendelenir. 1 çorba kaşığı sirke koyulur ve tavaya eklenir. Rendelenmiş domatesler ilave edilir. Salça koyulup, karıştırılır. Suyunu çekince, tenceredeki et suyunda 1 kepçe alınarak, tavadaki malzemeye ilave edilir ve karıştırılır. Tavanın kapağı kapatılarak, pişmeye bırakılır. Tavaya 1 kepçe et suyu ekleme işlemi, 2-3 defa tekrarlanır. Tenceredeki etler iyice pişince, patatesin kabukları soyulup, yıkanır ve irice doğranır. Damarlı beyaz lahana kıyılır. Önce doğranmış patatesler, tencereye eklenir. 5 dakika sonra kıyılmış beyaz lahanalar eklenir. Yıkanmış kereviz sapları, ince ince doğranarak, tencereye eklenir. 2 dakika sonra tavadaki malzemeler tencereye eklenir ve karıştırılır. 15 dakika pişirilir ve ateşten alınır. Çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİNE ; Orjinalinde, 1 çorba kaşığı ekşi krema koyulur. Ekşi krema yerine, süzme yoğurt da kullanılabilir. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.        * Bilgi : Borch Çorbası 2. gün, daha lezzetli olur.          - Tv. Planet Mutfak - Rus gelinin tarifidir. -      * Bloğumda bir tane daha Borch Çorbası tarifi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder