6 Nisan 2014 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SAFRANLI VE İRMİKLİ BALIK ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı irmik, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 4,5 su bardağı balık suyu, 1 tane defne yaprağı, 2 tutam safran, 2 çorba kaşığı sirke, 1 tane yıldız anason, 1 tatlı kaşığı anason tohumu, yeterli miktarda tuz  ÜZERİNE ; Konserve sardalye balığı filetosu parçaları, 1 çay kaşığı anason tohumu   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, tereyağı koyularak, ısıtılır. İrmik ilave edilir ve şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, irmiğin rengi hafifçe koyulaşıncaya kadar kavrulur. Balık suyu, defne yaprağı, yıldız anason ve tuz ilave edilir. Ara sıra karıştırılarak, kaynatılır. Sos tavasına zeytinyağı koyulur. İnce kıyılmış kuru soğan ile sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe kavrulur ve çorbaya ilave edilir. Birlikte, çorba kıvam alıncaya kadar pişirilir. Çorbaya, safranlı sirke karışımı ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Defne yaprağı ve yıldız anason, çorbanın içinden çıkartılır. Hazırlanan çorba, servis kabına boşaltılır. ÜZERİ ; Anason tohumları ve balık parçaları ile süslenerek, limon dilimleri eşliğinde sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder