8 Nisan 2014 Salı

BULGURLU TARHANA ÇORBASI - İZNİK MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  6 çorba kaşığı tarhana, 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı su ( tarhanayı ıslatmak için ), 8 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı ince bulgur, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı nane   HAZIRLANIŞI : Tarhana, 1 su bardağı su ile ıslatılır. Çorba tenceresine, 8 su bardağı su koyulur. İçine, ıslatılan tarhana ilave edilir. Tuz serpilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, pişirilir. Kaynayınca süt koyulup, karıştırılır. Çorba kıvam alınca ateşten alınır.  ÜZERİ İÇİN ;  Tavaya, tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir. İnce bulgur, nane, kırmızı pul biber veya kırmızı toz biber koyularak, karıştırılır. Köpürmeye başlayınca, ateşten alınır. Çorbanın üzerine dökülür. Bulgurun şişmesi için, tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika sonra sofraya götürülerek, servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder