6 Nisan 2014 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - MISIR UNLU SÜTLÜ FINDIK ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 tane domatesin rendesi, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı fındık unu, 4 su bardağı süt, 1 tane yumurta, 1 tatlı kaşığı irmik, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı fındık yağı, 2-3 tane tere veya roka yaprağı, 1 tane kesme şeker, 1 çay kaşığı kimyon, yeterli miktarda tuz  ÜZERİNE ;  Birkaç sap dereotu, 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık içi   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın ve sarımsağın kabukları soyulur yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenerek, cam yoğurma kabına koyulur. İrmik, mısır unu, fındık unu ve yumurta ilave edilir. Tere veya roka yaprakları iyice yıkanıp kurulanır ve ince ince kıyılarak, köfte malzemelerine ilave edilir. İyice yoğrulur. Karışımdan küçük parçalar koparılarak, fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Tepsiye, un serpilir ve hazırlanan köfteler, tepsiye dizilerek, tepsi sallanır ve bu şekilde köfteler una bulanmış olur. Çorba tenceresine, Tereyağı ile fındık yağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Domates rendesi ilave edilir. Kimyon, kesme şeker ve yeterli miktarda tuz ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, domates rendeleri suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Süt ilave edilip, kaynatılır. Kaynayınca içine, hazırlanan köfteler atılır ve köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Köfteler pişip, çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Birkaç dakika tencerenin kapağı kapatılıp, dinlendirildikten sonra servis kabına boşaltılır. ÜZERİ ; Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve iri dövülmüş fındık içi serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder