20 Ocak 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - FIRINLANMIŞ, HİNDİ GÖĞÜS ETLİ TOZ TARHANA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  3 çorba kaşığı dolusu toz tarhana, 5 su bardağı hindi suyu, 3 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı fırınlandıktan sonra didilmiş, hindi göğüs eti, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş dövülmüş sarımsak, yarım çay kaşığının yarısı kadar, taze çekilmiş her renkten karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber HİNDİ GÖĞSÜNÜN TERBİYESİ İÇİN ;  Yarım limonun suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz, bir tutam karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon, 1 küçük kuru soğan, 1 tane defne yaprağı   ÜZERİ İÇİN ;  1 komposto kâsesi, fırınlandıktan sonra didilmiş, hindi göğüs eti  HAZIRLANIŞI : Önce, fırın 200 C derecede ısıtılır. Hindi göğüs eti, yıkanır ve kurulanır. Üzeri, zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, kekik, kimyon  karışımı ile ovulur. Defne yaprağı ve kuru soğan ilavesi ile birlikte, unlanmış fırın torbasına koyulur. Fırın torbasına, kürdan ile 1-2 delik açılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırına sürülerek, iyice kızartılır. Kızardıktan sonra fırından çıkartılır ve fırın söndürülür. Ilındıktan sonra, fırın torbasından çıkartılan hindi göğüs eti, lokmalık parçalara didilir ve tabak içine koyulur. Torbadaki kuru soğan ve tepsideki pişme suyu, çorba tenceresine aktarılır. Üzerine, hindi suyu ve içme suyu boşaltılır. Toz tarhana ilave edilir. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, orta hararetli ateşte pişirilir. Zeytinyağı ilave edilir. Karabiber, toz kırmızı biber ve yeterli miktarda tuz ilave edilir. Kaynayıncaya kadar, şimşir kaşık ile karıştırılır. Kaynayınca, ateş kısılır. 1 su bardağı, didilmiş hindi göğüs eti, pişmekte olan çorbaya ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Boza kıvamından biraz suluca bir kıvam alan çorba, ateşten indirilir. Dövülmüş sarımsak ilave edilip, karıştırılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse, tuz ilavesi yapılır. Büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Fırınlandıktan sonra didilmiş, hindi göğüs eti kâsesi ile birlikte, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Sofradaki kişiler, çorba tabaklarına veya çorba kâselerine servis yapılmış olan çorbalarının üzerine, istedikleri miktarda didilmiş hindi göğüs eti serpiştirdikten sonra sıcak olarak, çorbalarını içerler.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder