3 Ocak 2013 Perşembe

- SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - - ÇÖREK OTLU VE SUSAMLI ÜÇGENLER - ( 6-8 kişilik )

   *   MALZEMELER : Yaklaşık 5-6 su bardağı ( alabildiği kadar ) tam buğday unu, 1 tane yumurta, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı, 2 çorba kaşığı tahin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, bir tutam toz şeker, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN :  1 çorba kaşığı çörek otu, 1 çorba kaşığı susam, 1 tane yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı yoğurt    HAZIRLANIŞI :  Fırın, 200 C derecede ısıtılır. Geniş ve derin bir cam kap içerisine, un elenir. Kabartma tozu, toz şeker ve tuz ilave edilerek, karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Buraya, yumurta kırılır. Eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı, tahin ve yoğurt ilave edilir. Bu malzemeler, el ile karıştırılır. Yan kısımlarından unlar, içeriye doğru alınarak, yoğurmaya devam edilir. Kulak memesi yumuşaklığında,  hamur elde edilir. Portakal büyüklüğünde parçalara ayrılır. Her parça, un serpilmiş, düz bir zemin üzerinde, 3-4 m.m. kalınlığında, oklava yardımı ile açılır. Unlanmış üçgen kurabiye kalıbı ile veya unlanmış bıçak ile üçgenler kesilir. Yağlanmış ve hafifçe un serpilmiş yada yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. ÜZERİNE ; Yumurta sarısı, yoğurt, zeytinyağı karışımı çırpılarak, tepsiye dizilmiş, üçgen hamurların üzerine, fırça ile sürülür. Bazı üçgen hamurların üzerine çörek otu, bazı üçgen hamurların üzerine de susam serpiştirilir ve ısıtılmış fırında, üzeri  kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılır ve kâğıt peçete serilmiş servis tabağına alınır. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.  Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder