4 Ocak 2013 Cuma
- SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - YUMURTALI KÜP EKMEKLER - ( 8 kişilik )
* MALZEMELER : 8 dilim bayat ekmek, 4 tane yumurta, istenilen baharatlar, yeterli miktarda tuz KIZARTMAK İÇİN : 2-3 su bardağı zeytinyağı HAZIRLANIŞI : Bayat ekmekler küp küp doğranır. Çukur cam kap içine, yumurtalar kırılır. Tuz ve istenilen baharatlar ilave edilir. Çatal veya küçük tel çırpıcı ile iyice çırpılır. Çelik tavada, zeytinyağı iyice kızdırılır. Doğranan bayat küp ekmekler, yumurtaya bulanır, kızan zeytinyağına yeterli miktarı atılarak, karıştırılır ve altın sarısı renkte kızartılır. Kızarınca, kâğıt havlu serilmiş servis tabağına çıkartılır. Ekmekler bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun. * Bayat ekmekler, dilimler halinde yumurtalı karışıma bulanıp, arkalı önlü kızartılarak da hazırlanabilirler. * Hafifçe bayatlamış ekmekler, ince olarak dilimlendikten sonra kurabiye kalıpları ile kesilerek, yumurtalı karışıma bulanıp kızartılabilirler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder