8 Ocak 2013 Salı
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - - SARIMSAKLI KITIR - ( 6 kişilik )
MALZEMELER : 2 tane hazır veya ev yapımı ince açılmış yufka, 2 diş dövülmüş sarımsak, yarım çay bardağı süt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı toz veya pul kırmızı biber, 1 çay kaşığı kimyon, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Fırın, 200 C derecede ısıtılır. Çukur cam kap içinde, dövülmüş sarımsak, süt, zeytinyağı, kekik, toz veya pul kırmızı biber, kimyon, tuz çırpılarak, karıştırılır. Yufkalar gelişigüzel kopartılarak, parçalara ayrılır. Hazırlanan karışıma bulanarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tepsi, fırına sürülür ve yufkalar hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir. Fırın söndürülür. Fırın soğuyuncaya kadar tepsi, fırında bırakılarak, yufkaların kuruması sağlanır. Fırın soğuyunca, tepsi çıkartılır. Kâğıt peçete serilmiş servis tabağına çıkarılan çorba kıtırları, hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak, ılık veya soğuk servis yapılır. Sofradaki kişiler, çorba garnitürü kıtırdan, istedikleri miktarda alarak, çorba yanında, çorba ile birlikte veya tabaklarındaki çorbanın üzerine ilave ederek yerler. Afiyet olsun. * Kekik yerine, Tarhun otu da kullanılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder