MALZEMELER : 8 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı buğday unu, 4 çorba kaşığı zeytinyağı veya 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, 1 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı lâhana turşusu, yeterli miktarda deniz tuzu ÜZERİ İÇİN ; 4 dal maydanoz SERVİS İÇİN ; 1 komposto kâsesi kıyılmış kırmızı lahana turşusu HAZIRLANIŞI : İçme suyu, çorba tenceresine boşaltılır. Zeytinyağı veya tereyağı, karabiber, deniz tuzu ilave edilir. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe oturtulur. Üzerine, buğday unu boşaltılır. Şimşir kaşık ile çorba tenceresinin dibi yavaşça karıştırılır. Suyun üzerindeki unlar ezilmeye çalışılmaz. Çünkü onlar, çorba kaynadıkça birleşip, un taneciklerini oluşturacaklardır. Ara sıra şimşir kaşık ile tencerenin dibi yavaşça karıştırılarak, çorba pişmeye bırakılır. Çorba kaynadıkça, unlar birlrşip hamur oluşturacaklar ve taneli un çorbasını meydana getireceklerdir. Hamurlar oluşup çorba, bozadan biraz suluca kıvam almaya başlayınca, 1 çorba kaşığı kıyılmış, kırmızı lâhana turşusu ilave edilir. Bir taşım kaynatılan ve kıvam alan çorba ateşten alınır. Maydanozlar ayıklanır, yıkanır ve kurutulduktan sonra ince ince kıyılır. Hazırlanan çorba, büyük porselen veya cam kâseye boşaltılır. Üzerine, kıyılan maydanozlar serpiştirilir. Komposto kâsesindeki, kıyılmış kırmızı lâhana turşusu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Sofradaki kişiler, çorba tabaklarına veya kâselerine servis yapılan çorbalarının üzerine, istedikleri miktarda kıyılmış kırmızı lâhana ilave ederek, çorbalarını içerler. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder