12 Ocak 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KİMYONLU & KABAK ÇEKİRDEKLİ & TANELİ BALKABAĞI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  300 gr. balkabağı, 1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 tane domates, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı ılık süt, 6 su bardağı ılık içme suyu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN :  1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 su bardağı kabak çekirdeği içi   HAZIRLANIŞI :  Balkabağının kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Kuru soğanın ve sarımsakların, kabukları soyulur. yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşe oturtularak, ısıtılır. Isınınca, çentilmiş soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Bir miktar tuz ve bir tutam karabiber ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Domates, yıkanıp kurulandıktan sonra enlemesine 2 eşit parçaya bölünür. Çekirdekleri çıkarılır. Rendenin kalın tarafı ile rendelenerek, çorba tenceresine ilave edilir. Suyunu salıp çekinceye kadar, şimşir kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Küçük küpler şeklinde doğranan balkabakları ilave edilir. Renkleri hafifçe dönünceye kadar, şimşir kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Ilık süt ile içme suyu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve ateş hafifçe kısılır. Balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirilir ve çorba, ateşten alınır. Cam veya porselen, büyük çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ; Kimyon, kekik, Tatlı toz kırmızı biber ve kabak çekirdeği içi serpiştirilir ve karıştırılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder