31 Ocak 2013 Perşembe

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - SİMİT İLE YAPILAN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - ( 4 - 6 kişilik )

   *   MALZEMELER :  1 tane simit, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya kırmızı pul biber   HAZIRLANIŞI :  Simit, yarım cm. kalınlığında, daireler şeklinde  dilimlenir. Çelik tavada, tereyağı veya zeytinyağı kızdırılır. Dilimlenen simit parçaları yağa ilave edilir. Pul biber serpilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, kızartılır. Kâğıt havlu veya peçete serilmiş servis tabağına çıkartılır. Servis tabağına dizilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülür. Sofradaki kişiler, simit ile yapılan çorba garnitüründen, istedikleri miktarda alarak, tabaklarındaki çorbanın üzerine, kruton olarak serpiştirirler.  Afiyet olsun.      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder