4 Ocak 2013 Cuma

- SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - - KEÇİ AYAĞI - ( 6-8 kişilik )

   *   MALZEMELER :  500 gr. un, 1 su bardağı yoğurt, 2 tane yumurta, yarım çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz   KIZARTMAK İÇİN :  Yeterli miktarda zeytinyağı ( yaklaşık 1,5- 2 su bardağı )   HAZIRLANIŞI :  Genişçe ve çukur olan, bir cam kap içine, un elenir. Kabartma tozu ile tuz ilave edilerek, el ile karıştırılır. Ortası, havuz şeklinde açılır. Buraya, yumurtalar kırılır. Yoğurt koyulur. Havuzdaki malzemeler, el ile karıştırılır ve yan taraflardaki unlar, yavaş yavaş havuza çekilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Düz bir yere, un serpiştirilir. Burada, elde edilen hamur oklava yardımı ile yaklaşık 7-8 mm. kalınlığında açılır. Bıçak unlanarak, 2 parmak eninde uzun şeritler kesilir. Kesilen şeritler de,  6-7 cm. uzunluğunda kesilerek, dikdörtgenler elde edilir. Her  dikdörtgenin uzun kenarına, eşit aralıklarla, unlanmış bıçak ile 2 tane kesik atılır. Zeytinyağı, derin bir tavada iyice ısıtılır. Hazırlanan dikdörtgen hamurlar, kızgın yağa atılarak, altın sarısı renginde kızartılır ve kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkartılır. Hazırlanan çorba eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.        * KEÇİ AYAĞI ' nı orta okul çağlarımda, evimizde yaparak, bana öğreten '' Ayşe teyze '' ye teşekkürler...  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder