4 Ocak 2013 Cuma

- SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - - YULAF KEPEKLİ GEVREK - ( 10 kişilik )

   *   MALZEMELER :  3 su bardağı tam buğday unu, 3 çorba kaşığı yulaf kepeği, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 6 dal taze soğan, 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu, bir tutam kırmızı pul biber, 1 tutam karabiber, 1 tutam kekik, 1 çay kaşığı tuz  HAZIRLANIŞI :  Fırın, 180 C derecede ısıtılır. Genişçe ve çukur bir cam kap içerisine, un elenir. Yulaf kepeği ile kabartma tozu ve tuz  ilave edilerek, karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Buraya, ayıklanıp yıkanmış ve  kurulandıktan sonra ince ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze soğan koyulur. Zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber, kekik  ilave edilir. Havuzdaki malzemeler el ile karıştırılır. Yanlarındaki unlar, yavaş yavaş toplanarak, ılık su ilavesi ile yoğrularak, hamur elde edilir. Un serpilmiş düz bir yüzey üzerinde, merdane yardımı ile 3 mm. kalınlığında açılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Unlanmış bıçak ile 10 kişiye yetecek büyüklükte, karelere kesilir. Fırın tepsisi, önceden ısıtılan fırına koyulur. Gevrek hamurları, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve fırından çıkarılarak, kâğıt peçete serilmiş servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık servis yapılır.  Afiyet olsun.     * Bilhassa, yoğurtlu çorbaların yanına veya cacık yanına çok yakışan bir çorba garnitürüdür.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder