20 Ocak 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - KİMYONLU & KEKİKLİ NOHUT EKMEĞİ - ( 8 kişilik )

  *   MALZEMELER :  2 su bardağı nohut ( tercihen, taze nohut ), 3,5 su brdağı sıcak içme suyu, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, aldığı kadar un   ÜZERİ İÇİN :  1 çorba kaşığı yoğurt,  2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı susam, 1 tatlı kaşığı çörek otu   HAZIRLANIŞI :  NOHUT MAYASI HAZIRLAMAK İÇİN ;  Nohut, cam bir kavanoza koyulur. Üzerine, sıcak su boşaltılır. Kavanozun kapağı, sıkıca kapatılır. Kavanoz, sofra bezi gibi bir beze sarılır ve mayalanması için, 24 saat ( 1 gün ) bekletilir. Süre dolunca, kavanozun kapağı açılır. Nohutların suyu süzülür. Yoğurma kabına, bir miktar un, elenir. Mayalanmış nohut, toz şeker ve tuz koyulur. Azar azar un ilavesiyle yoğrularak, yumuşak bir hamur tutulur. Hamurun üzeri, nemli temiz bir bez ile örtülerek, 1-2 saat mayalanması için bekletilir. Fırın, 200 C derecede ısıtılır. Mayalanınca, küçük muffin kaplarının yarısına kadar doldurulur. Üzerine, yoğurt, zeytinyağı, yumurta sarısı çırpılarak, sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. Fırın tepsisine dizilir. Önceden, 200 C derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkartılır. Fırın söndürülür. Muffin kaplarından da çıkartılarak, servis tabağına dizilir. Hazırlanan çorba eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder