4 Ocak 2013 Cuma

- SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - - PIRASALI, MISIR UNLU MUFFİN EKMEKCİKLERİ - ( 8-10 kişilik )

   *   MALZEMELER :  3 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı buğday unu, yarım kg. pırasa, 2 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 5 tane yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, muffin kaplarını yağlamak için bir çorba kaşığı tereyağı    HAZIRLANIŞI :  Fırın, 200 C derecede ısıtılır. Pırasanın üst kısmı soyularak, ayıklanır. İyice yıkanıp, kurulandıktan sonra baş kısmından bir parça kesilip çıkartılır ve ince ince kıyılır. 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı koyulmuş tavada, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Tabağa çıkartılarak, soğumaya bırakılır. Genişçe ve çukur bir kap içine, buğday unu ve mısır unu elenir. Kabartma tozu ve tuz ilave edilerek, karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Buraya, Yumurta ile birlikte çırpılmış süt koyulur, el ile karıştırılır. Yan taraftaki unlar, azar azar ortaya çekilerek, pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Soğuyan, kavrulmuş pırasalar da ilave edilerek, yoğurmaya devam edilir. Muffin kaplarının içine, fırça ile eritilmiş tereyağı sürülür. Hazırlanan hamur, kapların üzerinde 2 parmaklık boşluk kalacak şekilde, kaplara koyulur. Fırında, üzeri kızarıncaya ve içi pişinceye kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. Kürdan batırarak, içinin pişip pişmediği anlaşılabilir. Kürdan, hamurlu çıkıyorsa, pişmemiş demektir. Üzerine, yağlı kağıt serilerek, bir süre daha pişirilmeye devam edilir. Pişmişse, batırılan kürdan temiz çıkar. Fırının önce alt, sonra üst kısmı kullanılarak da güzel bir pişirme sağlayabiliriz. Pişince, fırından çıkartılır. Biraz dinlendirildikten sonra kalıptan çıkarılır. Biraz soğuyunca, keskin bir bıçak ile ince ince dilimlenir ve peçete serilmiş, servis tabağına dizilir. Kesilmeden, bütün olarak da tabağa koyulup, hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılabilir.  Afiyet olsun.   * İstenirse, muffin makinesinde de pişirilebilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder