3 Ocak 2013 Perşembe
- SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - - PEYNİRLİ ÇUBUKLAR - ( 6 kişilik )
* MALZEMELER : HAMUR MALZEMESİ ; 2 su bardağı buğday unu, 1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu, yarım çay kaşığı tuz, bir tutam toz şeker İÇ MALZEMESİ ; 100 gr. beyaz peynir, 1 tane yumurta, 3 dal maydanoz veya dereotu, birer tutam tuz, karabiber, toz kırmızı biber ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı kişniş tohumu veya anason tohumu, 1 tane yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı yoğurt HAMURUN HAZIRLANIŞI ; Geniş ve derince bir cam kabın içine, un elenir. Ortası havuz biçiminde açılır ve buraya, yumurta kırılarak koyulur. Yoğurt, zeytinyağı ilave edilir. Kenarındaki unlu kısıma, kabartma tozu, tuz ve toz şeker serpilir. Orta kısımdaki malzemeler, el ile karıştırılırken, kenarlarındaki unlar, yavaş yavaş ortaya doğru çekilerek, kulak memesi yumuşaklığında, bir hamur tutulur. 5-10 dakika kadar, nemli bez altında dinlendirilir. Bu esnada, iç malzemesi hazırlanır. HAMUR İÇİNİN HAZIRLANIŞI ; Çukur bir cam kap içerisine, beyaz peynir sert ise rendelenir, yumuşak bir peynir ise el ile ufalanır. Ortasına yumurta kırılır. Maydanoz veya dereotu dalları, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılarak, ilave edilir. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber de ilave edildikten sonra çatal ile iyice ezilerek, karıştırılır. Fırın, 200 C derecede ısıtılır. Dinlenen hamur, un serpilmiş düz bir yüzeyde, oklava yardımı ile 2-3 m.m. kalınlığında açılır. 3 parmak eninde ve 1 karış boyunda, unlanmış bıçak ile uzun şeritler kesilir. Bu şeritlerin, uzun kısımlarına iç harç yayılır ve kıvrılarak rulo yapılır. Tüm şeritler, bu şekilde hazırlanarak, yağlanmış ve hafifçe un serpilmiş fırın tepsisine dizilir. ÜZERİ İÇİN ; Yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağı çukur bir kasede çırpılır. Fırça ile hazırlanan çubukların üzerine sürülür. Üzerlerine, kişniş tohumu veya anason tohumu serpiştirilerek, ısınan fırına koyulur. Yaklaşık 30- 40 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirilerek, fırından çıkartılır. Hazırlanan çorbaların eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder