|
- Ak tarhana çorbası - |
MALZEMELER : 1 su bardağı ak tarhana, 8 su bardağı su veya et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı, 50 gr. kıyma HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, et suyu veya su boşaltılır. İçine; ak tarhana, yeterli miktarda tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte, karıştırılarak pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. ÜZERİNE ; Sos tavasında tereyağı eritilir. Kıyma ilave edilerek, kavrulur. Kavrulunca ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * BİLGİ ; Kütahya Mutfağı ' na ait, KIZILCIK TARHANA ÇORBASI ' da AK TARHANA ÇORBASI tarifine göre pişirilir.
|
- Ak tarhana çorbası - |
|
- Ak tarhana çorbası - |
|
- Ak tarhana çorbası - |
Kütahya'nın Emet ilçesinde, ak tarhana derler, aslında kızılcık çorbası denir Kütahya' da...yağla soğan ve sarımsak kavrulur, çok nefis olur...
YanıtlaSil