30 Mart 2013 Cumartesi
ACEM ÇORBASI - TEKİRDAĞ MUTFAĞI - ( 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER :Yarım kg. taze ıspanak, 1 su bardağı nohut, 1,5 lt. et suyu, 3 çorba kaşığı pirinç, 1 su bardağı yoğurt, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Nohut, geceden bol su ile yıkandıktan sonra su içinde, ertesi güne kadar bekletilir. Ertesi gün, pirinçler su ile ıslatılarak, şişmeye bırakılır. Ispanaklar, bol su ile iyice yıkandıktan sonra sadece yaprakları, ince ince doğranır. Geceden ıslatılan nohudun suyu süzülür. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile birlikte, tencereye koyulur. Tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte, bir taşım kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler ( kefler ), kevgir ile toplanarak alınıp, atılır. Ateş kısılır, yumuşayıncaya kadar pişirilir ve ateşten alınarak, suyu süzülür. Et suyu, çorba tenceresine boşaltılarak, bir taşım kaynatılır. İçine, doğranmış ıspanak yaprakları ve haşlanmış nohut ilave edilir. Orta hararetli ateşte, ıspanaklar diriliğini kaybedinceye kadar, yaklaşık 3 dakika pişirilir. Suda bekletilen pirincin suyu süzülerek, pirinçler ilave edilir. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. Pirinçler pişip, yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 15 dakika ) pişirilerek, ateşten alınır. Çorbanın içine, yoğurt karıştırılarak, servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder