10 Mart 2013 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TERBİYELİ SU TERESİ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane arpacık soğanı, yarım demet su teresi, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı içme suyu, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz TERBİYESİ İÇİN ; 1 tane yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı buğday unu, yarım limonun suyu ÜZERİ İÇİN ; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber HAZIRLANIŞI : Arpacık soğanının kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Rendelenmiş arpacık soğanı ile karabiber ilave edilerek, şimşir kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Soğan pembeleşince, buğday unu serpiştirilir. 1-2 dakika daha karıştırılarak, kavrulur. Tere yaprakları bol su ile iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra ot tahtasnda ince ince kıyılır. Çorba tenceresine ilave edilir. 1-2 dakika karıştırılarak kavrulduktan sonra üzerine, içme suyu boşaltılır. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. TERBİYE İÇİN ; Çukur ve cam bir kapta, yumurta sarısı, buğday unu ve limon suyu iyice karıştırılır. Çorbanın suyundan birkaç çorba kaşığı alınarak, terbiyeye ilave edilir. Ilınan terbiye, iyice karıştırılır. Çorbanın ateşi kısılır. Hazırlanan terbiye, çorbaya sicim gibi akıtılırken, diğer el ile çorba, hızla karıştırılır. Terbiye, çorbaya iyice karıştırılarak, yedirilir. 1-2 dakika kısık ateşte tutulan çorba ateşten alınır. Yeterli miktarda tuz ilave edilerek, karıştırılır. Uygun porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ; İstenirse, toz kırmızı biber serpilebilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder