26 Mart 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KREMALI & HAVUÇLU EZME KEREVİZ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 1 tane dal ve yaprakları ile birlikte kereviz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1 çay bardağı süt,  4 su bardağı ılık içme suyu, 1 tatlı kaşığı krema, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane havuç, 3 sap  taze soğan, minik kereviz yaprakları, 1 tatlı kaşığı krema   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabuğu soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte  ısıtılır. Çentilmiş kuru soğan, karabiber, tuz koyulur ve şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine, buğday unu serpiştirilir ve 2-3 dakika daha karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Kerevizin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Limon sıkılmış suya koyularak, kararması önlenir. Daha sonra kevgir ile limonlu sudan çıkarılarak, çorba tenceresine ilave edilir. 2-3 dakika sotelenir. Ilık içme suyu ilave edilerek, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Sebzeler pişip de yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Çorba, el blenderinden geçirilir. Tencere, tekrar ateşe koyulur. Süt ve krema ilave edilip karıştırılır. 2-3 dakika daha kısık ateşte ısıtıldıktan sonra çorba tenceresi, ateşten alınır. Çorbanın tuzu kontrol edilir. Az ise, tuz ilavesi yapılır. Hazırlanan çorba, uygun büyüklükte, porselen veya cam servis kabına boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ; Havucun üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenir ve hazırlanan çorbanın üzerine serpilir ( sotelendikten sonra da serpilebilir ) Taze soğan ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra sadece yeşil kısımları ince ince doğranarak, çorbanın üzeri süslenir. Ayrıca üzerine, 1 tatlı kaşığı krema eklenir. Çorbanın üzeri, minik kereviz yaprakları ile süslenir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder