3 Mart 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SİRKELİ & SAFRANLI ETLİ ÇORBA - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kabukları ile birlikte közlenmiş kuru soğan, 2 su bardağı ılık et suyu, 2 su bardağı ılık içme suyu, 2 çorba kaşığı haşlanmış buğday, 2 çorba kaşığı haşlanmış kuru fasulye, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 200 gr. haşlanmış yağsız dana eti, 2 tane taze soğan, 2 tatlı kaşığı buğday unu, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı safran    HAZIRLANIŞI :  Önce; üzeri için,  üzüm sirkesi ile safran, küçük cam bir kapta karıştırılarak bekletilir. Közlenmiş kuru soğanın kabukları soyulur. Bıçak ile kıyılır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte, ısıtılır. Közlendikten sonra kıyılmış kuru soğanlar ilave edilir. Karabiber ve yeterli miktarda tuz da ilave edilerek, şimşir kaşık ile karıştırılarak, 2-3 dakika kavrulur. Üzerine, un serpiştirilerek, birlikte 2-3 dakika daha kavrulur. Üzerine, haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti ilave edilir. 1-2 dakika çevrilir. Haşlanmış buğday ve kuru fasulye koyulur. Hep birlikte, 1-2 dakika daha kavrulur. Üzerine, ılık et suyu boşaltılır, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Cam veya porselen çorba kabına boşaltılır.  ÜZERİ İÇİN;  Taze soğanlar ayıklanır, kurulanır ve yeşil kısımları ince ince kıyılır. Servis tabağına alınır. Sirkede bekletilen safran, küçük cam sosluğa boşaltılır. Hazırlanan çorba, kıyılmış taze soğanın yeşil kısımları ve sirkeli safran eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Sofradaki kişiler, çorba tabaklarına servis edilmiş olan çorbalarının üzerine; bir miktar, taze soğanın kıyılmış yeşil kısımlarından ve sirkeli safrandan ilave ederek, çorbalarını içerler.  Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder