17 Mart 2013 Pazar
ISPANAKLI KURU FASULYE ÇORBASI - DÜNYA MUTFAKLARI - GÜNEY FRANSA - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 çay bardağı kuru fasulye, 150 gr. ıspanak, 150 gr. kuşbaşı dana eti, 3 diş sarımsak, 2 tane domates, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı su, 1 çorba kaşığı taze fesleğen, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; Yarım çay bardağı parmesan peyniri rendesi HAZIRLANIŞI : Kuru fasulyeler, iyice yıkanır ve akşamdan suya koyulur. Ertesi gün, tencereye koyulur. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edilir. Orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kuşbaşı dana eti yıkanır, üzerini iki parmak geçecek kadar su ile orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Çorba tenceresinde, zeytinyağı, kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domates ile kabukları soyulduktan sonra ezilmiş sarımsak orta hararetli ateşte sotelenir. Haşlanan kuru fasulyeler ve kuşbaşı dana etleri, suları ile birlikte sarımsaklı domates sotesine ilave edilir. Ispanaklar, iyice yıkanır ve ince ince kıyılarak, çorba tenceresine ilave edilir. Çorbanın suyu da koyularak, orta hararetli ateşte, 5 dakika kadar kaynatılır. Fesleğen yaprakları yıkanır ve ince ince kıyılarak, çorbaya ilave edilir. Karabiber ve tuz da koyularak, karıştırılır ve ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerine, parmesan peyniri rendesi serpiştirilir ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder