17 Mart 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - RENDELENMİŞ HAVUÇLU & EZME KEREVİZ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 tane dallı yapraklı kereviz, 1 tane limon, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı ılık içme suyu, yeterli miktarda her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane havuç   HAZIRLANIŞI :  Kerevizler yıkanır. Kabukları soyulur. Kuşbaşı şeklinde doğranır ve içinde limon sulu su bulunan kaba koyulur. Dal ve yaprakları da ince ince doğranır. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilerek, tabak içine koyulur. Havucun üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir ve tabak içine alınıp, üzerine limon sıkılıp, karıştırılır. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Çentilmiş kuru soğan, kabukları soyulduktan sonra yıkanıp irice doğranmış sarımsaklar, karabiber, bir miktar tuz koyulur. Orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Buğday unu ilave edilerek, kavurmaya davam edilir. Un pembeleşince, limonlu suda bekletilen kuşbaşı doğranmış kerevizler, ince doğranmış sap ve yaprakları ilave edilir. 5 dakika kadar karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, içme suyu ilave edilir. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kerevizler yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Haşlanmış patates ezicisi ile pişmiş çorba malzemeleri ezilir ve tekrar ateşe koyulur. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Hazırlanan çorba, uygun büyüklükte çorba kâsesine boşaltılır. ÜZERİNE ; Rendelenmiş havuç serpiştirilir. Minik kereviz yaprağı ile süslenir. İsteğe bağlı olarak; havuç rendesi, sotelenerek de koyulabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder