3 Mart 2013 Pazar
TERE ÇORBASI - UŞAK YÖRESİ - ( EGE BÖLGESİ ) - 6 kişilik - - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 demet tere, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı buğday unu, 6 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı kaymak, 1 çay kaşığı toz şeker, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Tere ayıklanır. Bol su ile yıkanır ve suyu süzdürülür. İnce ince doğranır. Çorba tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Un ilave edilir ve un pembeleşinceye kadar karıştırılarak, kavrulur. Süt ve kalan 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edilerek, bir taşım kaynatılır. Tavuk suyu, kaymak ve şeker de ilave edilerek, 15 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder